“Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi“
Robert Collier

Ce facem?

SC AIRAGRO SRL dispune de echipaje si aeronave proprii, autorizate sa desfasoare exercitii aviochimice la cele mai inalte standarde de performanta, compania avand o preocupare continua asupra sanatatii umane, a mediului si securitatii, intreaga activitate fiind dezvoltata intr-o maniera responsabila.


Airagro-despre-noi

Lucrul aerian este o componenta critica a agriculturii de mare randament. Agricultura de mare randament, ce include utilizarea responsabila a produselor de protectie a culturilor, aduce beneficii mediului prin producerea de recolte maxime de pe suprafetele lucrate. Chiar daca majoritatea fermierilor folosesc mijloacele terestre pentru aplicarea produselor, utilizarea mijloacelor aeriene este, daca nu obligatorie, cel putin necesara pentru obtinerea recoltelor dorite intr-o maniera eficienta si eficace. Spre exemplu mijloacele de pulverizare aviochimice sunt foarte eficiente atunci cand solul este umed sau culturile sunt prea inalte pentru a putea intervene cu utilajele agricole terestre. Mai mult decat atat, atunci cand parazitii sau bolile ameninta o cultura, timpul este critic, astfel ca mijloacele de tratare aviocimica sunt mult mai rapide si mai eficiente decat orice alta forma de tratare.


Costuri comparate. Aplicare terestra vs Aplicare aeriana la 100 ha

Detalii Tratament terestru Tratament aerian
Costul partial al aplicarii 2800 RON (28 RON/ha x 100 ha) 3800 RON (38 RON/ha x 100 ha)
Pierderi cauzate de calcarea cu utilaje terestre la o recolta de 3t/ha 15% din total ZERO
Pierderi 45t = 31500 RON ZERO
Costul total al aplicarii 34300 RON 3800 RON
Profit .................. 30500 RON

Exemplu sol lucrat terestru (2010) vs sol lucrat aerian (2012)

aplicare-terestra-vs-aplicare-aeriana


Exemplu lan de porumb netratat vs lan de porum tratat aerian cu fungicid

lan de porumb netratat vs lan de porum tratat aerian cu fungicid

Asa cum am aratat mai sus, dupa ploi abundente, tratamentele chimice in camp se pot face doar cu mijloace de stropire aeriene. In urma unui calcul simplu, un fermier ce lucreaza 100 ha ar putea cheltui cu pana la 30500 RON in plus daca alege varianta aplicarii pesticidelor si fertilizantilor cu tractorul in locul operatiunilor aviochimice efectuate cu ajutorul aeronavelor specializate.

De asemenea prin diferite tratamente aeriene aduse solului, ca cel prezentat in figura unde lanul de porumb a fost supus unui tratament aerian cu fungicid se poate aduce un plus la recolta pentru aceeasi suprafata in cazul in care aceasta nu ar fi fost tratata corespunzator. Profitul generat in acest caz va creste, odata cu marirea productiei pe suprafata.