“Succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi“
Robert Collier

Tratamente Aviochimice - Fertilizare

Fertilizarea aeriana constituie la ora actuala o solutie de success pentru multi fermieri din intreaga lume. Solul este o entitate vie. Intr-un metru cub de sol se pot gasi miliarde de bacterii, ciuperci, milioane de micro-organisme, mii de insecte si viermi. Toate acestea lucreaza continu intr-o armonie desavarsita pentru a mineraliza materia organica din sol, pentru a transforma roca in oligoelementele ce o compun, pentru a oxigena solul tocmai ca plantele sa poata sa se hraneasca corespunzator.

Insasi actiunea omului ce intrevine in viata acestora aplicand tot felul de produse chimice pentru a obtine hrana de zi cu zi poate dauna solului respectiv daca tratamentul nu a fost facut intr-un mod corect . Daca acest lucru nu se face in mod echilibrat, exista riscul ca la un moment dat toate activitatile din sol expuse mai sus sa se diminueze sau chiar sa se opreasca, si atunci plantele nu vor putea sa traiasca drept urmare animalele nu se vor mai putea hrani, iar omul va suferi din lipsa de hrana.


Airagro-Servicii-aviochimice-fertilizare

Pentru a avea siguranta unei agriculturi durabile, pentru a proteja mediul inconjurator, si implicit solul, laboratoarele minerale propun fermierilor, planuri de fertilizate bine documentate si stiintific realizate. Acestea sunt elaborate pe baza analizelor amanuntite de sol, a cunoasterii plantelor cultivate intr-un anumit moment si a consumului specific de elemente nutritive a acestora, precum si pe baza cunoasterii reactiei chimice (pH) a solului si a continutului in calciu si humus.

De asemenea planul de fertilizare mai cuprinde si procedure de evaluare a starii de fertilitate a solului, optimizarea economico-financiara a dozelor de fertilizare si a tipurilor de ingrasaminte ce trebuiesc aplicate la un moment dat, fermierul putand realiza importante economii financiare obtinand totodata o buna productie.


Inapoi la servicii - Tratamente aviochimice